Baileys met ijs

Vandaag heb ik na lange tijd weer eens een Baileys gedronken. Ik ben namelijk niet zo’n drinker maar een Baileys met ijs is dan wel 1 van mijn favorieten.

De fles heb ik gekocht bij Drankdozijn.nl, 1 van de goedkoopste slijterijen van het internet.

De ingrediënten van Baileys

Dit schrijven ze op hun website over Baileys.

BAILEYS ORIGINAL IRISH CREAM

DE VOLMAAKTE BALANS TUSSEN GERIJPTE IERSE WHISKEY EN VERSE IERSE ROOM, MET EEN VLEUGJE CACAO EN VANILLE.

Voor onze Original Irish Cream likeur gebruiken we alleen de beste ingrediënten. Onze Ierse whiskey kopen we bij een aantal goede stokerijen, zoals de beroemde Old Bushmills Distillery in County Antrim. De whiskey completeert de volle, rijke smaak van de verse Ierse room, de cacao en de hemelse vanille, die allemaal deel uitmaken van ons geheime recept. Samen vormen ze een meermaals bekroonde smaaksensatie, waarvan je heerlijk kunt genieten.

Wij vinden het belangrijk om onze afkomst niet te verloochenen. Daarom wordt elke fles Baileys uitsluitend in Ierland gemaakt en gebotteld.

Heel veel recepten met Baileys

De originele Baileys wordt ook heel veel gebruikt in recepten. Hieronder heb ik er een paar uitgezocht.


Baileys cheesecake

Baileys cheesecake
  •  , BANKET 
  •  > 120 MIN. 

Ingrediënten 6 personen

200 gr digestive biscuit
150 gr roomboter
100 gr witte basterdsuiker
300 gr monchou
2 zakjes vanillesuiker
1/4 liter slagroom
75 ml Baileys

Verder heb je nodig

Bakpapier, springvorm 24 cm

Uit de taart kun je ongeveer tussen de 6 á 8 punten snijden

Voorbereiding

Springvorm bekleden met bakpapier

Bereidingswijze

Boter smelten, biscuitjes verkruimelen en door elkaar vermengen, de springvorm bedekken met dit mengsel en goed aandrukken met een eetlepel. 
Basterdsuiker, monchou en vanillesuiker mixen totdat er een romig mengsel ontstaat, beetje bij beetje Baileys erdoor mixen. Slagroom goed stijfkloppen en door het monchoumengsel spatelen. Giet het mengsel over de biscuitbodem en egaliseer het. Minstens 2 uur op laten stijven in de koelkast.

Serveertip

Decoreren met chocolade rosetten of pure chocolade koffieboontjes of cacao erover heen strooien met bijvoorbeeld een sjabloon (ster of kerstboom etc…). Je kunt dit recept ook gebruiken alszijnde granddessert met een bolletje chocolade mouse, vanilleijs, kaneelijs etc etc…

Bron: Smulweb.nl


Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes

  • DUITS, BANKET 
  •  60-120 MIN. 

Ingrediënten 12 personen

Deeg:
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder (of in plaats van bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel)
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje puddingpoeder vanille om te koken (plm. 20 gram)
4 eieren grootte M
100 ml zonnebloemolie
4 eetlepels melk
mespunt zout
Vulling:
8 blaadjes witte gelatine
600 ml slagroom
40 gram poedersuiker
6 eetlepel Baileyslikeur (koffielikeur)
5 theelepels instant koffie (ik heb 2 zakjes espressopoeder van Nescafé gebruikt)
Garnering:
witte schuimkoekjes (gebroken)
chocolade moccaboontjes en wat cacaopoeder

Verder heb je nodig

Mixer
beslagkommen
springvorm van 26 cm doorsnede

Heerlijk stukje mokkataart!

Bereidingswijze

Springvorm invetten en met bloem bestuiven.
Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onderwarmte) of op 180 graden hetelucht.
Deeg:
Eieren en suiker goed kloppen tot een dikkere lichtgele massa ontstaat. Zonnebloemolie en melk erdoor kloppen. Bloem, pudingpoeder en bakpoeder zeven en voorzichtig door de eimassa scheppen (niet kloppen!).
Deeg in de ingevette springvorm doen en in het midden van de voorverwarmde oven plm. 25 minuten bakken.
Taart uit de oven laten afkoelen en één keer doorsnijden.(zie foto)
Vulling:
Gelatine in koud water weken. Slagroom met poedersuiker (eventueel in 2 porties) stijf kloppen.
Baileys in pannetje verwarmen (niet koken!). Gelatine goed uitknijpen en samen met het espressopoeder in de warme Baileyslikeur goed oplossen.
Iets laten afkoelen.
Gelatinemengsel eerst door een deel van de slagroom roeren, daarna de rest van de room toevoegen en alles goed vermengen.Iets meer dan de helft van de Baileysroom over de onderste helft van de taart verdelen.
Tweede helft van de taart erboven op plaatsen. Iets aandrukken. Bodemkant en rand met de rest van de Baileysroom bedekken. Versieren met grof gehakte schuimkoekjes en moccakoffieboontjes. Bestrooien met cacaopoeder.Serveertip

Heerlijk bij koffie en thee.

Bron: Smulweb.nl


Baileys op social Media

https://www.instagram.com/baileysofficial/

https://www.facebook.com/Baileys

Youtube

Lees tips:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: