Wat is het verschil tussen Gin en Jenever?

‘s Avonds even een lekker drankje nemen in het weekend. Dat geeft het vaak nog een extra weekend gevoel! Maar ben jij zo iemand die graag allerlei verschillende soorten drank in huis heeft, maar wel wil weten wat het verschil is? Heel herkenbaar, en juist daarom gaan wij het verschil uitleggen tussen gin en jenever.

Van een lekker alcoholisch drankje genieten kunnen wij ook als geen ander. Wat we alleen graag nog even willen zeggen is: geniet, maar drink met mate. Maar vooral: geniet! Met je vrienden, familie of heerlijk een avondje alleen.

Wat is jenever?

Laten we bij het begin beginnen: wat is jenever? Jenever is een super hollands drankje, hoewel de meningen daarover verdeeld. Nederlanders zijn overtuigd dat het een uitvinding uit de 17e eeuw uit ons land is, maar de Belgen zijn het daar niet mee eens. Een ding is zeker: sinds 2008 heeft dit drankje een beschermde geografische aanduiding. Dat betekent dat het alleen in Nederland, België en een paar Duitse en Franse provincies gemaakt mag worden. Het is een zuiver distillaat op basis van melasse of graan, jeneverbessen en kruiden.

Wat is gin?

Gin is een distillaat dat gemaakt wordt van vergist graanbeslag. Tijdens het distilleren wordt niet alleen jeneverbes toegevoegd, maar ook kruiden, specerijen, wortelsoorten, gedroogd fruit, planten, noten en/of zaden.

Wat is het verschil tussen gin en jenever?

De verbindende factor tussen gin en jenever is de jeneverbes, zoals je zojuist al zag. Maar het verschil zit hem in de alcohol. Gin produceer je met neutrale alcohol en jenever met graanalcohol. Daarnaast bevat jenever moutwijn en dat geeft die extra sterke graansmaak. Daardoor heeft jenever een veel complexer karakter dan gin. Jenever is dus een drank die niet geschikt is om te mixen. Gin daarentegen juist wel. Dat komt door de grote hoeveelheid aan kruiden. Hoewel ze op elkaar lijken zijn het wel twee echt verschillende dranken.

Cocktails met gin

Er zijn zoveel lekkere cocktails waarvoor je gin moet gebruiken. Denk aan de meest voor de handliggende, de gin-tonic. Maar je kunt er ook een lekkere frisse gin ting, de kruidige gin gin mule of totaal iets anders zoals de negroni. Er is keuze genoeg. Ben je op zoek naar andere drankjes voor een meidenavondje? Dan hebben we hier een lijst met cocktails die vrouwen lekker vinden. En je raadt het al: daar zit natuurlijk de gin-tonic tussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *