Wat is een borrelavond zonder food artikelen

Samen met vrienden wat gezelligs afgesproken? Een gezellige borrelavond in het verschiet? Of misschien ga je wel je verjaardag vieren met familie. Dan wil je uiteraard goed voor de dag komen met de lekkerste hapjes en drankjes en de beste gezelligheid. Welke food artikelen mogen er tijdens die gezellige borrel zeker niet ontbreken en wat kunnen we nog meer doen om het gezellig te maken? In dit artikel geven we je enkele tips voor een 100% geslaagde borrelavond.

De voorbereiding van de avond

Zoals bij alle feestjes en partijen, gaat of staat het met de voorbereiding. Zo dien je boodschappen te doen en de food artikelen en drankjes inslaan. Hapjes kun je het beste vooraf klaarmaken, anders ben jij steeds in de keuken bezig terwijl je gasten zich moeten vermaken. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Kijk ook of je leuke vrolijke schaaltjes en bakjes hebt om de hapjes te presenteren. Misschien in een bepaald thema of ga je juist voor een bepaalde kleur? Als je alles klaar hebt staan, hoef je de avond zelf alleen nog maar de boel eventueel op te warmen en uit te serveren. Zo heb je geen stress deze avond en kom je juist heel relaxed en ontspannen over.

Wat ga je serveren

Misschien hoort dit ook wel een beetje bij de voorbereiding, maar het is belangrijk dat je weet wat je gaat serveren deze avond. Het is misschien niet erg gezellig om alles in één keer op tafel te presenteren. Kies er juist voor om in etappes uit te reserveren. Ook kun je bij elk hapje een ander soort drankje doen. Een slijterij kan je uitstekend adviseren in drankjes gecombineerd met hapjes. Ook is het leuk om koude hapjes met warme hapjes te variëren. In combinatie met het juiste drankje is dat zeker geslaagd.

De aankleding

Op een avond als deze is het leuk om het wat extra gezellig te maken in huis. Steek bijvoorbeeld wat kaarsen aan, zet een leuk muziekje op en zorg voor een opgeruimde ruimte. Met leuke gekleurde accessoires of verse bloemen, maak je het nog even wat gezelliger. Of leg een leuk tafelkleedje of tafelloper over de tafel. Ook de bakjes en schaaltjes waar je straks je hapjes in gaat serveren, kunnen bijdragen aan de aankleding. Kies ze dus zorgvuldig.

De drankjes

Deze borrelavond is natuurlijk niet compleet zonder borrel. Laat je in de slijterij adviseren of maak lekkere cocktails. Vergeet ook de gasten die geen alcoholische versnaperingen drinken niet te verwennen met een alcoholvrije cocktail. Of maak een mooie limonade met extra verse vruchten klaar. Samen ga je op deze manier proostend een gezellige avond tegemoet.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *