Unieke wijnproeverij in Leiden, 16 oktober 2016

 

Wijnproeven tussen de open haarden bij Otto Vuur, Leiden, zondagmiddag 16 oktober 2016
Op zondagmiddag 16 oktober zijn van 14.00 tot 17.00 uur zo’n 50 wijnen te proeven en te bestellen van een tweetal kleine maar fijne wijnimporteurs. Zij halen hun -vaak biologische- wijnen rechtstreeks van de wijnboeren uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Zo zijn er fraaie Duitse Rieslings en bijzondere Chardonnays uit de Jura te proeven.

Welke wijnimporteurs geven acte de présence?
De deelnemende wijnimporteurs zijn: Lekker Sapje en de Geluksdruif. Hun wijnen worden regelmatig goed ontvangen door vakbladen zoals Perswijn, Proefschrift en Winelife. En door wijnschrijvers zoals Hilary Akers, Nicolaas Kleij en Onno Kleyn.
Diverse van hun wijnen zijn te vinden op de kaart van sterrenrestaurants. Bernd Weeke van Lekker Sapje is Vinoloog van het Jaar 2016.

Finalewijnen Proefschrift Wijnconcours en Prix Sommelier winnaars
Zowel van de Geluksdruif als Lekker Sapje staan Finalewijnen op tafel. Ook de door beiden geïmporteerde winnaar van de Prix Sommelier gaat open: de Savennières, Les Deux Vallées 2014. Een magnifieke witte wijn van de Chenin blanc druif. Deze wijn is uit honderden witte wijnen door een jury van topsommeliers gekozen tot beste witte wijn van het jaar.

Locatie:
Otto Vuur, Haarlemmerstraat 293 Leiden

Toegang
Toegang 18 jaar en ouder, prijs € 5,-. Bij bestelling van 6 flessen of meer wordt dit geretourneerd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *