Tips bij picanha online bestellen

Heb je wel eens gedacht aan picanha online bestellen? Dit vlees is in Nederland nog relatief onbekend en dat is jammer. Het is een heerlijk stuk vlees dat In Zuid-Amerika veel gegeten wordt. Het is er de meest gewaardeerde vlees soort. Het vormt het staartstuk van het rund. Je kunt het op verschillende manieren bereiden, al is het vlees op de BBQ wel erg lekker. Je kunt het rood serveren of wat meer gegaard. Het vlees heeft een dikke kant en een dunne kant, waardoor je verschillende garingen krijgt en iedereen op zijn/haar wenken kan bedienen. In dit artikel vertellen we je alles over dit stuk van het rund dat de moeite waard is om te ontdekken. Als je het eenmaal geproefd hebt dan wil je er meer van. Lees maar snel verder en ontdek het zelf.

Vlees met uitzonderlijk veel eiwitten

Bij picanha online bestellen zul je ontdekken dat dit een stuk vlees is dat heel goed past in een dieet waarbij je werkt aan een gezond gewicht of dat wil behouden. Het is vlees dat weinig vet bevat en een laag cholesterolgehalte heeft. Verder zit het boordevol ijzer en zink, 2 mineralen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Je vindt er een scala aan B-vitamines in zoals niacine, riboflavine en B12. Deze leveren energie en zorgen voor een goed functionerend neurologisch systeem. Het vlees is dus niet alleen erg lekker, het is ook erg goed voor je. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je gezond en gevarieerd eet met veel groenten en voldoende fruit.

Verschillende soorten picanha online bestellen

Je kunt picanha online bestellen in verschillende soorten. Het kan afkomstig zijn uit verschillende landen en elk type heeft zijn eigen specifieke smaak. We noemen een paar toppers onder de picanha’s. Zo is er de USA Grain-Fed variant waarbij de runderen granen krijgen voor een extra volle smaak en veel gezonde elementen. Je kunt er een heerlijke roast mee maken. Het vlees is sappig en mals en een genot voor je smaakpapillen. De Black Angus variant is heerlijk als steak en heeft een stevige smaak. In Brazilië en Argentinië is het vlees enorm populair en staat het bijna overal op de kaart. Ook thuis bereiden mensen het graag. Het is een echte delicatesse die erom vraagt om te delen met familie en vrienden. Het bereiden is eenvoudig.

Heerlijk op de BBQ is picanha online bestellen 

Bij picanha online bestellen vragen mensen zich vaak af hoe ze het dan het beste kunnen bereiden. Er zijn meerdere manieren. Verreweg de lekkerste manier is om het vlees op de BBQ te garen. Je kunt het vlees om en om aanbakken op de BBQ en dan op een rooster zachtjes laten garen. Als je houdt van rood vlees dan laat je het simpelweg wat minder lang garen. Wil je vlees dat meer medium gebakken is, dan neem je wat langer de tijd. Je kunt met een vleesthermometer precies bepalen welke garing je wenst. Het vlees heeft een dun en een dikker stuk zodat je altijd meerdere garingen in het stuk zult krijgen. Meer dan een rub of wat kruiden heeft het vlees niet nodig.
Op zoek naar iets anders? Dan is bavette steak misschien wat voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *