Tip: wijnproeverij Groesbeek

Kom en laat je verrassen door John en Virginie Grutters met heerlijke Groesbeekse wijnen bij wijngaard de Plack.  Groesbeek het grootste wijndorp van Nederland met zijn prachtige lössbodem en glooiend landschap leent zich per uitstek goed voor de wijnbouw. Prachtige natuur met mooie wijnen en goede educatie dus kom genieten in Groesbeek en laat je verwennen.

Proeverijen vanaf 10 personen, 9,95 p.p..

Kijk voor meer informative op de website: www.wijngaarddeplack.nl

Bij de wijnroutes staat nog niet de wijnroute vermeld van Groesbeek http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/rijk-van-nijmegen/wijnroute-groesbeek  .

TIP: Wijnfietsroute Groesbeek

Het Gelderse Groesbeek mag zich met trots hét Wijndorp van Nederland noemen. In 2001 werden er de eerste wijnstokken geplant en het areaal is uitgegroeid tot 18 hectare. De ruim 30 km lange Wijnfietsroute voert door het Groesbeekse heuvellandschap langs diverse wijngaarden. Je pakt bij je tocht ook een stukje Nijmegen mee en fietst deels vlak langs de Duitse grens. Bij wijngaard de Plack nabij knooppunt 78 ben je altijd welkom voor een proevertje en een kijkje in de gaard. In de weekenden is het terras open.

Tevens zijn onderstaande links leuk om te vermelden. Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek en het Nederlands wijnbouwcentrum in Groesbeek en de secret wine tours ( Groesbeek werkt samen met europese wijngaarden).

http://www.secretwinetours.com/en/wine-areas/groesbeek.html en de http://www.nederlandsewijnfeesten.nl/   en   http://nederlandswijnbouwcentrum.nl/  en het filmpje van secret wines groesbeek:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *