Populaire Japanse whisky kopen

Japanse whisky kopen lijkt steeds populairder te worden onder de Nederlanders. Japanners staan bekend om hun extraordinaire oog voor detail en dit komt ook weer terug in hun drank. Niet alleen is whisky erg populair maar kun je tegenwoordig ook Japans bier kopen bij de goede slijterijen of bij speciaalzaken. Wat ook erg bekend is is highballs, dit zit een beetje intussen een biertje en sterke drank. Je gooit bruiswater bij je Japanse whisky kopen, veel mensen zullen hier snel van gaan walgen als ze dit horen, maar in Japan is het een grote trend onder de drankjes. Ook awamori, dit is een dranksoort gemaakt van rijst en vaak sterker dan sake. Ook deze drank is erg bekend en erg geliefd. Met de feestdagen drinken de Japanners umeshu. Dit zoet zure drankje is gemaakt van pruimen, je kunt alles een keer proberen om echt Japan te proeven, samen met sushi.

Hoe wordt Japanse whisky gemaakt?

Whisky wordt in Japan al sinds 1923 gemaakt, ze hebben zichzelf te weten specialiseren en nu wordt het populair over de hele wereld. De Japanners zijn afgereisd naar Schotland om inspiratie op te doen en om te leren van de besten. Daarna hebben ze zelf hun eigen draai eraan weten te geven waardoor de smaak uniek is. Ze hebben door deze geschiedenis er ook voor gekozen om de naam whisky aan te houden in plaats van whiskey. De Japanse whisky kopen is zelfs zo populair onder de Japanners dat het daar meer gedronken wordt dan in Schotland. Ook is het in Japan bijna overal te verkrijgen, zelfs in de welbekende automaten. Masatake Taketsuru en Shinjiro Torii hebben de whisky bekend gemaakt in het land, ze hielden zich aan de tradities en processen van de Schotten. Eerst stonden ze bekend om het ‘imiteren’, nu verslaan ze Schotland zelfs met internationale wedstrijden. 

Waaruit bestaat een whisky?

Japanse whisky bestaat uit een aantal ingrediënten, water, graan en gist. Je kunt experimenteren met veel verschillende ingrediënten om andere smaakprofielen te creëren. Producenten kijken vaak naar dingen zoals gerst, maïs of rogge. Ook weer per whisky soort kan de graansoort aanzienlijk verschillen en kan de smaak dus compleet anders zijn.

Wat maakt Japanse whisky kopen uniek?

Desondanks de Japanse whisky kopen zo erg lijkt op de Schotse whisky, zijn er een aantal dingen waarin ze zich laten uitblinken. Net als de Schotten destilleren de Japanners hun whisky ook twee keer, het Japanse klimaat lijkt op Amerika. Wat betekent dat de whisky’s het zwaarder hebben aangezien de zomers en winters heftiger zijn. Door die verschillen worden de whisky’s sneller rijp en meer hout invloeden. Daarnaast worden er ook bijzonder innovatieve technieken toegepast om te destilleren. Er worden ingrediënten samengevoegd en er wordt geëxperimenteerd met de rijping. Dit allemaal zorgt voor een heerlijke Japanse whisky kopen die uniek is in smaak en is lekker voor bij de borrel na bijvoorbeeld het avondeten met sfeervolle muziek op de achtergrond na een lange dag. Je kunt de Japanse whisky kopen in verschillende winkels zowel online als fysiek, bij beide opties is veel advies te vinden over welke de juiste is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *