Koelvitrines, welke mogelijkheden bestaan er allemaal?

Koelvitrines, ze zijn in menig aantal zaken absoluut niet weg te denken, integendeel. Door gebruik te maken van een koelvitrine kunt u dan ook rekenen op verschillende voordelen. In eerste instantie zorgt ze er uiteraard voor dat de voedingswaren die tentoon worden gesteld heerlijk gekoeld blijven. Daarnaast is het echter ook zo dat ze mensen die voorbij de koelvitrine lopen “warm” kunnen maken om tot aankoop over te gaan. Koelvitrines zijn namelijk gemaakt van glas waardoor ze over een volledige inkijk beschikken. Heeft u het idee dat u ook maar beter één of meerdere koelvitrines moet gaan kopen voor in uw zaak? In dat geval is het zeker aan te raden om u even te verdiepen in de onderstaande mogelijkheden.

               Let op de afmetingen van de koelvitrine van uw keuze

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat koelvitrines op de markt in menig aantal verschillende afmetingen zijn terug te vinden. Voordat u tot aankoop over gaat is het dan ook van cruciaal belang om even bij uzelf de vraag te stellen waar de koelvitrines precies moeten komen te staan. Zorg er ook altijd voor dat u goed de afmetingen opneemt. Alleen op die manier is het mogelijk om verrassingen te voorkomen bij de plaatsing er van. Let op, koelvitrines zijn zowel verkrijgbaar in horizontale als in verticale uitvoeringen. Heeft u dus met andere woorden het idee dat een horizontaal exemplaar niet meteen voor u het meest geschikt is? Dan kan de keuze voor een verticale koelvitrine voor u mogelijks de oplossing bieden.

               De connectie tussen de afmetingen en de capaciteit

Het spreekt voor zich dat u bij het kopen van koelvitrines niet alleen maar zult willen kijken in de richting van de afmetingen waarover ze beschikken. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat de afmetingen ook voor een groot deel bepalend zijn voor de capaciteit waar u op kunt rekenen. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar dat is echt belangrijk. Lang niet in alle koelvitrines is het namelijk zomaar mogelijk om de boorden naar eigen inzicht te gaan indelen. Is dat niet het geval? Dan zult u er altijd voor moeten zorgen dat u kiest voor een exemplaar welke op vlak van indeling perfect is afgestemd op de geldende noden en eisen.

Hou bij het kopen van één van de verschillende koelvitrines op de markt overigens ook steeds rekening met de zaken die in de buurt staan opgesteld. Dit lijkt misschien op het eerste zicht wat vreemd, maar we garanderen u dat er wel degelijk logica achter schuilt. Zijn er in de buurt van uw koelvitrine nog andere soortgelijke meubels of toestellen terug te vinden? Kunnen deze het zicht op een deel van de koelvitrine (grotendeels) beperken? In dat geval is het mogelijks interessant om te gaan werken met verticale koelvitrines. Let wel, bij menig aantal horizontale exemplaren is het wel net wat eenvoudiger om er nog iets op te plaatsen.

               Aandachtspunten met betrekking tot de koelcapaciteit

Tussen de verschillende soorten koelvitrines die op de markt zijn terug te vinden is er eveneens sprake van een behoorlijk verschil op vlak van koelcapaciteit. De ene koelcapaciteit is dan ook beslist de andere niet. Dit is één van de meest cruciale punten waar er rekening mee dient te worden gehouden. Hou er bij het uitkiezen van de koelvitrines altijd rekening mee dat de koelcapaciteit moet worden afgestemd op het soort zaak waarin ze zal worden gebruikt. Met andere woorden, voor een slagerij geldt bijvoorbeeld dat koelvitrines tot 0 à 2 graden dienen te koelen. Voor een bakkerij geldt dat die temperatuur iets hoger kan zijn gelegen, namelijk rond de 4 à 5 graden.

Niet alleen de koelcapaciteit is belangrijk om rekening mee te houden bij het kopen van koelvitrines. Neem nu bijvoorbeeld viswinkels die op zoek zijn naar nieuwe koelvitrines om te kopen. Zij dienen niet alleen maar rekening te houden met de koelcapaciteit, maar dienen eveneens te kijken naar het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Zo is voor viswinkels belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van inox als materiaal gecombineerd met aangepaste koelelementen. In het andere geval zal het overvloedige gebruik van zout immers al snel gaan zorgen voor een aantasting van de koelvitrine en dat kan niet de bedoeling zijn.

               Hoeveel kosten koelvitrines?

De prijzen die in rekening worden gebracht voor het kopen van één van de verschillende koelvitrines op de markt kunnen in de praktijk behoorlijk verschillen. Vergelijk goed de diverse mogelijkheden die er bestaan en bepaal aan de hand daarvan welk model voor jou op vlak van prijs-kwaliteit het interessantst is. Let op, als het goed is moet u koelvitrines slechts één keer in een lange tijd kopen. Kies dus voor kwaliteit en zorg er op die manier voor dat u niet snel terug moet gaan investeren in nieuwe exemplaren.

Een koelvitrine voor de horeca koop je hier.            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.