Jouw wijn in de supermarkt

 

Veel mensen dromen ervan om hun eigen wijn te produceren of hun eigen bier te brouwen. Meestal komt dit pas op een wat latere leeftijd. Echter start de drang om producten te maken vaak al veel eerder. Het begon vroeger al met je eigen limonade maken.

 

Sommigen voeren het ook daadwerkelijk uit. Dan is het leuk om jouw product, bijvoorbeeld flessen wijn, ook daadwerkelijk te gaan verkopen in plaats van alleen te maken. In eerste instantie denk je dan aan de markt. Dit is een goede optie, maar het kost wel veel tijd om de hele dag de flessen te staan verkopen. Ook creëert het niet echt een merk. Daarom kan je het ook een stapje verder nemen en kan je proberen jouw wijn in de supermarkt of in slijterijen te krijgen. Dat is echter wel wat moeilijker dan op de markt staan.

 

Voor grotere winkels heb jij als mini bedrijfje niet echt een meerwaarde. Ze doen je dus eigenlijk een gunst en dat weten ze ook. Je zal ze dus moeten overtuigen. Dat kan op verschillende manieren. Een handige en haalbare manier is door naamsbekendheid te creëren. je kan bijvoorbeeld gaan adverteren. Dat kan met een reclamespotje, als je het groots wil aanpakken, maar ook met een advertentie in de plaatselijke krant. Maar wat tegenwoordig ook enorm van waarde is, is een social media following. Heeft jouw wijn een eigen instagram account en facebook-pagina, dan zet dat jouw product gelijk wat hoger op het lijstje.

 

Lukt het je om jouw product in de supermarkt te krijgen, dan is het wel belangrijk dat de flessen klaar zijn voor verkoop. Ze zullen een etiket moeten hebben waar alle ingrediënten op staan en ook gegevens over waar het vandaan komt en met wie ze contact op kunnen nemen bij vragen. Ook zal er een barcode op moeten staan. Die barcode kun je uitprinten met een speciale printer en scannen met een code M camera. Op die manier kunnen alle productgegevens opgehaald worden als dat nodig is. Dat zorgt voor meer productiezekerheid.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *