Hoe je tegenwoordig je drankjes drinkt

Of je je drankje nu ‘on the rocks’, in een limonade of cocktailglas drinkt, met een plastic rietje kom je niet meer weg. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg alternatieven voor dit milieuvervuilende rietje. Hierbij maak je niet alleen een bewuste keuze als consument of horeca bedrijf, het voegt ook een leuk element toe aan je drankje. 

Wat voor opties zijn er?

Wanneer je je plastic rietje laat liggen, kun je kiezen voor papieren exemplaar. Dit materiaal scheelt al ontzettend veel wanneer je kijken naar duurzaamheid, vergeleken het welbekende plastic rietje. Echter is een papieren rietje niet altijd feest om je drankje mee te drinken. Het materiaal wordt snel zacht en verslapt. Niet echt fijn wanneer je je cocktail staat te drinken en je moet halverwege je drankje je rietje omdraaien omdat deze te verweekt is. Een materiaal dat sterker is is stro. 

Een rietje van stro? 

Ja, je leest het goed, een rietje van stro! Dit duurzame rietje is sterk van materiaal, het moet immers ook regen en wind overleven wanneer het in de natuur staat. Ondanks de sterkte van het materiaal is het wel gebruiksvriendelijk om je drankje mee te drinken. Het rietje wordt zo bewerkt dat het glad en  fijn drinkt. Deze rietstengels zijn 100% biologisch en afbreekbaar. 

Dag plastic rietjes! 

Dagelijks worden er onnodig miljoenen plastic rietjes eenmalig gebruikt en weggegooid. Inderdaad, onnodig. Helemaal aangezien deze riet producten letterlijk in de natuur voor het oprapen liggen. 
Naast dat deze rietjes een razend goed alternatief bieden voor de plastic versie, zien deze milieuvriendelijke rietjes er ook nog eens leuk uit in je drankje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: