Heb je al nagedacht over de kerstpakketten voor dit jaar?

Bij veel werkgevers staat het onderwerp kerstpakketten al vroeg in het jaar op de agenda. Vaak wordt al in de eerste maanden van het nieuwe jaar het definitieve budget vastgesteld omdat dan ook de regels voor het belastingvrij schenken aan medewerkers bekend zijn. Niet dat al in februari en keuze moet worden gemaakt wat voor pakket het gaat worden, maar het is wel zo prettig om te weten welk budget er beschikbaar is. Het samenstellen van het kerstpakket wordt vaak neergelegd bij personeelszaken, het secretariaat of een personeelsvereniging. 

Hoe zorg je voor kerstpakketten die in de smaak vallen?

Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die er een bijzondere levensstijl op nahouden. Dat kan zijn omdat ze allergisch zijn voor bepaalde producten zoals zuivel met lactose, gluten of pinda’s. Maar er zijn ook steeds meer mensen die bewust geen vlees eten of veganistisch leven. Daarnaast zijn er nog mensen die vanwege geloofsovertuiging bepaalde producten niet eten of geen alcohol drinken. Natuurlijk is het erg lastig om iedereen tevreden te stellen. Zeker in een bedrijf met honderden medewerkers. Kies dan voor de gulden middenweg. Een gluten- of lactosevrij product kan immers ook prima worden gegeten door mensen die niet kampen met een intolerantie. 

Welk thema krijgt het kerstpakket dit jaar?

De kerstpakketten met een thema zijn vaak erg populair. Als de producten in het kerstpakket verband met elkaar houden dan wekt dit de indruk dat er goed over het pakket is nagedacht. Dit komt verzorgder over dan een pakket dat ‘lukraak’ uit de schappen van de supermarkt lijkt te zijn gekomen en waarbij alleen van belang is dat het budget niet wordt overschreden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Spaanse keuken, maar ook een bepaalde kleur kan als thema dienen. Een kerstpakket in blauw, rood of goud doet het ook altijd erg goed. 

Een alternatief kerstpakket

Als je om wat voor reden dan ook geen kerstpakketten wilt geven met levensmiddelen dan kun je kiezen voor een alternatief. Een leuk idee is bijvoorbeeld een tegoedbon voor een uitstapje of een avondje uit. Een theaterbon, bioscoopbon of een bon voor een dagje weg kunnen prima onderdeel uitmaken van het kerstpakket. Dit kun je dan leuk verpakken in bijvoorbeeld een weekendtas of een ander verpakkingsmiddel dat hergebruikt kan worden, eventueel met het logo of de naam van het bedrijf erop. Door voor deze optie te kiezen kun je je werknemers vrij laten in de besteding van hun kerstcadeau. Ze kunnen er naar eigen goeddunken gebruik van maken en ook nog eens op een moment dat dit het beste uitkomt. 

Gemakkelijk online kerstpakketten bestellen

Wil je origineel voor de dag komen en tegelijk niet te veel moeite hoeven doen voor het kerstpakket, dan is online bestellen een uitkomst. Bij verschillende bedrijven op het internet kun je een kerstpakket bestellen dat wordt gepersonaliseerd met je bedrijfsnaam. Je kunt kiezen uit diverse prijsklassen en samenstellingen. Bij Kerstpakkettenidee vind je bijvoorbeeld tientallen opties voor leuke kerstpakketten vanaf 10 euro. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.