Goed voor je gezondheid, kruidenthee kopen

Kruidenthee is er in veel verschillende soorten. Iedere kruidenthee heeft zijn eigen werking. Je moet er echter van houden. Het kan zijn dat bepaalde smaken niet helemaal jouw ding zijn. Toch raden we je aan om eens kruidenthee te proeven, want het is enorm gezond voor je. In dit artikel lees je alle voordelen van kruidenthee. Misschien ben jij dan ook enthousiast om kruidenthee kopen.

Wat is kruidenthee?

Kruidenthee is eigenlijk geen thee. Thee wordt gemaakt van de theeplant. Kruidenthee wordt, zonder het te mengen met theeblaadjes van de theeplant, direct aan het gekookte water toegevoegd. Kruiden hebben vele heilzame werkingen. Iedere kruid dient weer een ander doel. Door de heilzame werking is kruidenthee een goede aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Waarom kruidenthee kopen?

Kruidenthee heeft een heilzame werking op je gezondheid. Ieder kruid dient een ander doel, maar alle kruidenthee heeft daarnaast één gemeenschappelijk voordeel. Het wordt goed opgenomen in je lichaam. Dit komt doordat kruidenthee veel mineralen bevat. Mineralen zorgen ervoor dat het vocht wordt opgenomen in iedere cel van je lichaam zodat je goed gehydrateerd blijft. Er zijn zoveel verschillende soorten kruidenthee met allerlei werkingen. Zo is pepermuntthee goed voor je maag en is zoethoutthee goed als je een lage bloeddruk hebt.

Hoe drink je kruidenthee?

Wil je kruiden thee kopen? Dan is het belangrijk dat je de kruidenthee op de juiste manier zet om zoveel mogelijk van de medicinale werking te kunnen profiteren.

Kook het water en laat het iets afkoelen, tot ongeveer 80 of 90 graden. Doe 2 gram kruidenthee per kop in een theefilter en hang dit in de theepot of het theekopje. Laat het ongeveer 10 minuten trekken.

Houd je van zoete thee? Doe dan een lepeltje honing of een paar druppels Stevia in je kruidenthee. De kruidenthee kun je warm en koud drinken.

Hoe profiteer je het beste van de werking van kruidenthee?

Om het maximale uit de werking van je kruidenthee te halen hebben we een aantal tips voor je. Drink je kruidenthee op een nuchtere maag of tussen de maaltijden door. Ruik van tevoren even aan de kruidenthee. Je hersenen worden zo voorbereid op de kruidenthee en kunnen alvast profiteren van de medicinale geur van de kruiden. Drink je kruidenthee langzaam en neem kleine slokjes. Wanneer je een slok kruidenthee neemt, houd deze dan even in je mond. Je slijmvliezen kunnen zo een deel van de kruiden absorberen. We raden je aan om dagelijks 3 tot 5 koppen kruidenthee te drinken gedurende maximaal 3 maanden.

Tip: Teastreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *