Ben je op zoek naar het perfecte drankcadeau voor mannen? Je kunt gin of vodka cadeau doen! Welke kies je? Dat lees je in dit artikel

Gin of Vodka? Het perfecte drankcadeau voor mannen

Of je nu aan het winkelen bent voor Vaderdag, een verjaardag of een andere speciale gelegenheid, het is soms moeilijk om te beslissen wat je een man cadeau doet. Als hij van sterke drank houdt, dan is een uitstekend cadeau-idee een fles eersteklas gin of vodka. Maar welke moet je kiezen? Beide sterke dranken hebben hun eigen unieke kenmerken en smaakprofielen, dus laten we ze eens naast elkaar leggen.

Gin

Gin bestaat al sinds het begin van de 17e eeuw en was altijd populair in Engeland. Het kreeg internationale bekendheid met de uitvinding van London Dry Gin eind 1800; deze gin staat bekend om zijn intense jeneverbessmaak, afkomstig van jeneverbessen en andere kruiden als koriander, engelwortel, zoethoutwortel en citrusschil. London Dry Gin heeft een sterke botanische smaak die hem zeer geschikt maakt om in cocktails te mengen.

Vodka

Voor de man in kwestie, kun je ook vodka cadeau doen. Vodk bestaat al sinds de 16e eeuw, maar werd pas echt internationaal populair in de 20e eeuw. In tegenstelling tot gin, die dankzij de planten een uitgesproken smaakprofiel heeft, bestaat vodka in wezen uit neutrale graanbrandewijn en water, eventueel op smaak gebracht met kruiden of vruchten. Dit maakt hem uiterst veelzijdig: hij kan puur worden gedronken, met ijs, in cocktails gemengd en zelfs als ingrediënt bij het koken worden gebruikt! Door zijn milde smaak is het ook ideaal voor mensen die niet van sterksmakende drankjes houden.

Puur of als mix 

Er zijn verschillende manieren waarop je gin en vodka kunt drinken. Gin en vodka drink je zowel puur als in een mixdrankje. Als de man in kwestie bijvoorbeeld van cocktails houdt, is zowel gin als vodka een perfecte drank om cadeau te doen. Ging is er in verschillende smaken, waardoor het nog net wat geschikter is voor de lekkerste mixdrankjes. Een leuk cadeau dat je hierbij geeft is bijvoorbeeld een receptenboekje met de lekkerste cocktails hierin. 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een perfect drankcadeau voor mannen dit seizoen, dan zijn gin of vodka geweldige opties. Gin biedt heerlijke smaken die het perfect maken voor het experimenteren met cocktails, terwijl vodka mildere smaken biedt die het veelzijdiger maken en gemakkelijker om puur of met ijs van te genieten. Maar uiteindelijk gaat het erom wat de ontvanger verkiest. Hoe dan ook kun je niet fout gaan als je ze een fles sterke drank van hoge kwaliteit geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *