Dit is waar je op moet letten wanneer je een drankdispenser gaat kopen

Als je op zoek bent naar een drankdispenser, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een nieuwe gaat aanschaffen. Drankdispensers worden voornamelijk in de horeca gebruikt waar de gerechten op de menukaart in de vorm van een buffet gepresenteerd worden. Bij een buffet draait het erom dat de gasten zelf hun gerechten kunnen pakken en daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij. Of het nu gaat om koffie, thee, melk of limonade, je kunt de drankdispenser in principe voor elk drankje gebruiken. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf ervan? We leggen het je graag uit.

Voor welke dranken ga je het gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan voor welke drankjes je een drankdispenser wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld tijdens het buffet melk wilt serveren aan de gasten, dan is het belangrijk dat de drankdispenser gekoeld is. De melk moet namelijk gekoeld blijven, anders wordt de melk warm. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor vers geperste jus d’orange en andere sapjes. Naast dat er gekoelde dispensers zijn, zijn er natuurlijk ook dispensers die geschikt zijn voor warme dranken als koffie en thee. Het is dus belangrijk om na te gaan voor welke drankjes je de dispenser wilt gebruiken, zodat je weet of je voor een gekoelde of verwarmde dankdispenser moet kijken. Er zijn ook dispensers verkrijgbaar waarbij je de temperatuur zelf kunt instellen. Je hebt dan een verwarmde en gekoelde in één.   

Hoeveel liter inhoud?

Ook is het belangrijk om na te denken over de grootte van de dispenser. In de horeca wordt algemeen voor een grote inhoud gekozen, dus minimaal 10 liter. Voor particulier gebruik is een inhoud van 4 liter voldoende om jezelf en jouw gasten de hele middag te voorzien van de lekkerste drankjes.  

Dit zijn de voordelen

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van drankdispensers? Naast dat het zelfservice van jouw gasten toegankelijk maakt, hebben drankdispensers ook nog andere voordelen. Doordat de drank in een afgesloten kan geserveerd wordt, kunnen er geen vliegen in terechtkomen. Ideaal wanneer je het buffet buiten op een terras serveert. In de zomermaanden hebben veel horeca eigenaren namelijk last van wespen en andere vliegen. Doordat de drank in een afgesloten dispenser geschonken wordt, kunnen deze wespen en vliegen niet meer in de drank terechtkomen.  

Succes!

We wensen je veel succes bij de aanschaf van een nieuwe drankdispenser en hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in ons artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *