De 4 gezondste alcoholische drankjes om te kiezen

Alcohol drinken hoeft niet altijd ongezond te zijn. Het met mate drinken van bepaalde soorten alcohol kan enkele verrassende gezondheidsvoordelen hebben. Van champagne tot whisky, dit zijn de soorten alcohol die je het beste kunt kiezen.

Drink met mate

Over het algemeen wordt drank consumptie gezien als ongezond, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het gevaar schuilt in drankmisbruik. Let op de signalen van een alcoholverslaving en zorg dat er tijdig ingegrepen wordt. 

Lees hier: wat is een alcoholverslaving

Drinken met mate heeft enkele verrassende gezondheidsvoordelen. Wanneer mensen kiezen voor een gezonde levensstijl kiezen ze ervoor om minder alcohol te drinken. Val je in de groep die af en toe nog alcohol drinkt, dan zijn dit de gezondste alcoholische drankjes waar je uit kunt kiezen.

Tequila

Pure agave tequila bevat weinig suiker, heeft geen koolhydraten en is ook redelijk caloriearm. Wat alcohol betreft, is het geen slechte optie. Maar dat gezegd hebbende, ondanks wat je misschien hebt gehoord of gelezen, is het geen gezondheidsdrankje. Geen betrouwbare studies hebben directe voordelen ondekt van het drinken van tequila bij mensen.

Rode wijn

Rode wijn is altijd aangeprezen vanwege zijn gezondheidsvoordelen vanwege de concentratie van polyfenolen, met name resveratrol, die voorkomt in de schil van druiven. Hoewel het waar is dat polyfenolen goed voor je hart kan zijn, is de hoeveelheid die voorkomt in je rode wijn heel klein. We vergelijken het in dit geval met het eten van de aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten per dag.

Rum

Rum wordt gemaakt van suikerrietsap of het bijproduct dat melasse wordt genoemd. Als je het met mate gebruikt, ervaar je de drank niet alleen op een veel betere manier dan wanneer je te veel inneemt, maar profiteer je ook van een aantal gezondheidsvoordelen.

Champagne

Denk je dat je een slecht geheugen hebt? Vier dan vaker met champagne. De bubbeldrank kan mogelijk de geheugenprestaties verbeteren. Het bevat ook minder calorieën dan rode en witte wijn. Daarnaast wordt het vaak in kleinere hoeveelheden geserveerd. 

Het is echter wel belangrijk om de hoeveelheid drank die je drinkt in de gaten te houden. Door overmatig te drinken verdwijnen alle voordelen van drank. En de negatieve invloeden die drank heeft op je lichaam zijn niet verwaarloosbaar. Meer lezen over hulp bij een verslaving? Neem een kijkje op de website van www.connection-sggz.nl.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *