Cocktail sets – Wat moet je bij aankoop op letten?

Cocktail sets worden gebruikt om cocktails te maken. Een set kan bestaan uit verschillende voorwerpen die helpen bij het maken van cocktails. Wanneer je een cocktail gaat maken moet je vooral letten op de verhoudingen, deze zijn enorm belangrijk. Dit komt omdat bij verschillen in verhoudingen de cocktails anders kunnen smaken of kunnen vormen. Het hele proces van het maken van cocktails zijn gebaseerd op wetenschappen van mixen. Wanneer een cocktail anders wordt klaargemaakt dan de bestemde manier van samenvoegen kan het heel anders uitkomen.

Een cocktail set helpt met deze verhoudingen. Door verschillende afmetingen van de voorwerpen zorgt het voor een ideale hoeveelheid bij het mixen. Hierdoor krijg je al cocktail maker precies wat je wilt hebben aan verhoudingen zonder constant gebruik te maken van weegschalen of maatbekers. Dit is ook een van de voornaamste redenen waarom bartenders liever gebruik maken van een cocktail set dan van alleen glazen bij het maken van cocktails. Een bartender zal ook veel sneller zeggen dat hij of zij dit liever niet wil doen zonder een cocktail set vanwege de langdurigheid die zich anders voorspeelt.

Split Cocktail

De split cocktail wordt steeds populairder, dit komt mede dankzij de stijging van populariteit in liquor 43. Liquor 43 is een drank dat veel wordt gekocht onder jongeren, met name vrouwen. De zoete smaak waarin de alcohol niet meer proef baar is zeker aantrekkelijk voor jongeren. De split cocktail wordt gemaakt door ten eerste gebruik te maken van liquor 43. Hiernaast gebruik je verse jus en een flinke scheut slagroom. De slagroom zorgt ten eerste voor de smaak maar ook als garnering. Een cocktail split in een glas met een laagje slagroom is veel aantrekkelijker om op te drinken dan een cocktail die dit niet heeft. Hierdoor doen de meeste bartender de cocktail aftoppen met een laagje slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *