Amarula lanceert nieuwe Jabulani fles

 

Proef de smaak van Zuid-Afrika  

 

Amarula is een verrukkelijke exotische en natuurlijke cream likeur uit Zuid-Afrika. De likeur die gedistilleerd wordt uit Marulavruchten en verrijkt met verse room, is in een prachtig nieuwe fles gegoten. De nieuwe ‘Jabulani’ fles is gevormd naar de contouren van Afrika en geïnspireerd op het hoofd van de gelijknamige olifant. Deze beroemde geredde olifant ‘Jabulani’ wat in Zulu ‘verheug je’ betekent, staat centraal voor het behoud van deze majestueuze dieren. Amarula drink je puur met crushed ice of on-the-rocks. Benieuwd hoe de likeur smaakt in een overheerlijke cocktail? Om de lancering van de nieuwe fles te vieren, heeft Amarula nieuwe cocktailrecepten ontwikkeld, zoals de Amarula red velvet cake en de Amarula citrus cream.

Afrikaanse contouren

Amarula heeft haar roots in Zuid-Afrika liggen. Dit proef je vanaf nu niet alleen terug in de smaak van de cream likeur, maar is ook zichtbaar in de vorm van de fles die geïnspireerd is op de contouren van Afrika en het hoofd van de olifant Jabulani.  Al jaren zet Amarula zich met het Amarula Trust Fund in voor het welzijn van de lokale bevolking en het behoud van natuur en wildlife in de Zuid-Afrikaanse Krugerpark regionen. Het merk is sterk verbonden met dit gebied, omdat het hoofdingrediënt van de zachte cream likeur hier groeit; de wilde marula vrucht. Amarula draagt met name de olifant, die ook dol is op deze gele eivormige vruchten, een warm hart toe.

 

Marulaboom

De bijzondere Marulaboom groeit uitsluitend in het hart van subtropisch Afrika. De olifanten in het Krugerpark zijn dol op de gele vruchten. In de lokale folklore worden zelfs mysterieuze krachten aan de wilde marula vrucht toegekend. Het distillaat van deze vrucht vormt het hoofdingrediënt van de zachte Amarula cream likeur.
In de mix

Amarula drink je puur, gekoeld met crushed ice of on-the-rocks. De likeur van  heerlijke tropische tonen van chocolade, vanille en koffie en een hint van citrusvruchten is ook uitstekend geschikt voor cocktails. Of maak er bijzondere longdrinks, desserts en koffies mee.
Recepten

De exotische en natuurlijke cream likeur uit Zuid-Afrika leent zich uitstekend voor een overheerlijke cocktail. Vier het voorjaar met deze heerlijke cocktails:
Amarula Red  Velvet Cake

 • 30 ml Amarula likeur
 • 20 ml Rode bessen wodka
 • 20 ml Rode bietensap
 • 20 ml Witte chocolade siroop
 • 10 ml Grenadine siroop

 

Amarula Citrus Crème

 • 50 ml Amarula likeur
 • 20 ml Triple Sec likeur
 • Schil van een sinaasappel

 

Amarula Storm in a Short

 • 37,5 ml Amarula likeur
 • Vers geraspte gember en een lepel honing
 • 15 ml Bourboun whisky
 • 50 ml Halfvolle room

 

Bescherming van de olifant

Amarula doet meer dan alleen mensen blij maken met lekkere drankjes. Zij heeft 14 jaar geleden het Amarula Trust Fonds opgericht. Een deel van de opbrengst gaat naar dit fonds dat hiermee projecten financiert die het welzijn van de plaatselijke bevolking verbeterd. Dit doen zij door  werkgelegenheid te creëren, maar ook door diverse gemeenschapsprojecten op te zetten. Zo zijn er al onder meer scholen en ziekenhuizen gebouwd. Daarnaast zet dit fonds zich ook in voor het behoud van de prachtige Afrikaanse olifanten en hun natuurlijke omgeving. Amarula gaat hier nu nog een stapje verder in door de handen ineen te slaan met Wildlife Direct. Met de ‘NameThemSaveThem’ campagne kan via de website aan een van de 400.000 overgebleven olifanten een naam worden geven. Per naam doneert Amarula 1 dollar aan Wildlife Direct. Samen zetten beide organisaties zich zo in om dit belangrijke Afrikaanse erfgoed te behouden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *