wijn portugal

3 Portugese wijnen

Ben je op zoek naar een heerlijke wijn? En heb je de heerlijke Portugese wijnen al is geproefd? Portugal is een echt wijnland. Het zonnige Zuid-Europese land kent maar liefst 14 wijnregio’s en ruim 200 druivensoorten. Denk je aan een Portugees drankje dan denk je wellicht aan een heerlijke port of Vinho Verde, maar het land heeft zoveel meer heerlijke drankjes te bieden. Wist je dat het Azoren eiland Pico op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat om de unieke wijngaarden? We zetten de lekkerste en verrassende Portugese drankjes voor je op een rij.

Wijn van Pico (Azoren)

Bij Portugal horen 2 autonome regio’s: de groene archipel Azoren en het bekende bloemeneiland Madeira. En beide eilanden staan bekend om heerlijke drankjes. Het Azoren eiland Pico staat bekend om de eeuwenoude klassieke wijngaarden. De wijngaarden op Pico hebben zelfs een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst. De wijngaarden zijn bekend om muurtjes die om de wijnvelden heen staan. Deze muren beschermen de wijngaarden voor wind. Ben je op het eiland Pico dan is het ook zeker de moeite waard om een van de wijnmusea te bezoeken en natuurlijk een wijnproeverij te boeken, een must do voor iedere wijnliefhebber.

  • Lekkerste wijn van Pico (Azoren): Rode wijn van Azores Wijn Company op Pico.
wijn portugal

Wijn Madeira

Madeira staat bekend als een zeer lang houdbare wijn afkomstig van het gelijknamige Portugese eiland. Madeira wordt van het druivensoort Tinta Negra gemaakt. Het is een heerlijke droge wijn die ook populair is als aperitief. Ben je op vakantie op Madeira, ontdek dan zeker deze heerlijke wijn.

Port

Denk je aan Portugese wijn dan denk je uiteraard aan Port. sinds de zeventiende eeuw exporteert Portugal al Port. Maar Portugal is meer dan Port met ruim 200 druivensoorten die er in het zonnige land groeien.

1 reactie


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *