Een kater? Dit kun je het beste wel en niet eten!

Met een bonkend hoofd word je wakker. Je hebt het gevoel dat je bent overreden door een vrachtwagen en ieder straaltje licht door het gordijn is te veel. Herkenbaar? Dan is de kans groot dat het gisterenavond net iets té gezellig was. Absoluut geen pretje de volgende dag. Maar betekent dit dat je je de gehele dag zo moet voelen? Dat je helemaal niks meer kunt ondernemen en continu met hoofdpijn op de bank moet liggen? Welnee! Door de juiste producten te eten én te drinken, ben jij binnen no-time van je kater af! Hierbij een aantal producten die je beter wél of juist niet kunt eten met een kater.

Fabel of feit: vet eten?

Veel mensen geloven dat vet eten goed is tijdens het hebben van een kater. Voordat je nu gelijk allerlei food places near me op gaat zoeken, adviseren wij nog wel even om verder te lezen. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat een vette maaltijd de maag juist kan irriteren. En dit is iets wat je tijdens een kater juist probeert te voorkomen. Grote kans dat anders die vette hap rechtstreeks in het toilet terecht komt.

Maar waar komt deze fabel dan vandaan? Wellicht heeft dit er mee te maken dat vet eten tijdens een avondje doorzakken of voordat je op stap gaat juist wel een positief effect kan hebben. Nog veel te vaak gaan mensen met een relatief lege maag op stap. Hierdoor komt de alcohol echter direct terecht in de bloedbaan, waardoor je relatief snel dronken wordt en ook sneller een kater krijgt. Als je echter van tevoren even snel een hamburger naar binnen schuift, begin je met een goede ‘bodem’ in je maag. Hierdoor wordt het alcohol minder snel in de bloedbaan opgenomen, waardoor je het risico op een kater verkleint.

Wat eten we vandaag als je vanavond lekker gaat drinken? Een heerlijke vette hap natuurlijk! Voorkomen is immers beter dan genezen. En stiekem nog lekker ook!

Fabel of feit: eieren eten? 

Waarschijnlijk heb je met een dikke kater weinig zin om een ontbijtje te maken. Je maag voelt nog niet heel betrouwbaar aan. Toch adviseren wij je wel om jezelf over deze drempel te zetten. Kies bij voorkeur juist voor een groot ontbijt. Dat is niet alleen het beste begin van iedere dag, maar zeker als je ook nog eens een kater hebt. En wat is nu het beste ontbijt om de dag mee te beginnen? Eieren natuurlijk!

Eieren zijn onmisbaar tegen een fikse kater. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de aminozuren die in eieren zitten de nadelige effecten van alcohol kunnen afbreken. Hierdoor heb je na het eten van een goede portie eieren direct minder hoofdpijn.

Fabel of feit: koffie drinken?

Veel mensen starten de dag met een flinke kop koffie. Zeker als je een kater hebt kan dit heel verleidelijk zijn. Je voelt je immers brak en kan niet wachten tot je een flinke dosis extra energie krijgt. Wanneer je het echter niet gewend bent om iedere dag koffie te drinken, kan de cafeïne je lichaam alleen maar extra verzwakken. Niet doen dus!

Start je iedere dag met een flinke kop koffie? Houd deze gewoonte er dan in. Zo krijg je geen last van ‘ontwenningsverschijnselen’.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen. Probeer daarom de alcoholconsumptie te beperken en drink tussen de glazen alcohol door ook nog relatief veel water. Zo zorg je er niet alleen voor dat je uiteindelijk minder drinkt, maar houd je ook de vochtbalans van je lichaam op peil. Begin de avond daarnaast met eten bestellen in omgeving Enschede en you’re ready to go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *