Welke drankjes serveer je op een bruiloft?

De liefde… daar moet op geproost worden! Bij een prachtige en onvergetelijke trouwdag horen natuurlijk de beste drankjes, waarmee iedereen op het bruidspaar kan toosten. Maar wat voor drankjes serveer je nu eigenlijk op een bruiloft? Champagne is wellicht het eerste dat bij je opkomt, maar er is nog veel meer mogelijk. Laat op deze bijzondere dag je gasten genieten van opties met alcohol of juist van alcoholvrije drankjes. De bar is geopend!

1. Champagne

Champagne mag eigenlijk niet missen op een bruiloft, al is het dan wellicht niet meer zo’n originele drank. Wil je deze feestelijke, bruisende wijn nog wat specialer maken, serveer dan de lekkerste champagne die er volgens jou is, of voeg er wat fruit aan toe. Stop bijvoorbeeld een paar frambozen of aardbeien in elk glas voor een speels (en gezond) tintje.

2. Bier

Nog zo’n drankje dat misschien niet bijster origineel is, maar wel onmisbaar op een feestje, is bier. Een koud biertje is voor veel mensen altijd goed. Al helemaal wanneer ze de keuze hebben uit verschillende soorten. Van een pilsje tot een donkerbruin speciaal bier of een zomerbiertje met limoen: zorg dat het koud geserveerd wordt.

3. Limonade

Niet iedereen is gek op alcohol. Of misschien zijn jouw gasten dat allemaal wel, maar moeten er nog een paar autorijden. Houd hoe dan ook rekening met de genodigden die geen alcohol drinken. Dat kun je doen door cola en ijsthee te serveren, maar leuker is het om originele limonades te schenken. Vlierbloesem, watermeloen, lavendel, gember… Je kunt het zo gek niet bedenken. Vooral op een zomerbruiloft is limonade de perfecte dorstlesser.

4. Wijn

Wordt er bier geserveerd, dan moet er – om deze klassieke combinatie in ere te houden – ook wijn worden geschonken, nietwaar? De keuze is reuze, want binnen de drie categorieën wit, rood en rosé zijn er natuurlijk nog veel variaties (droog, zoet, uit Frankrijk, uit Chili…). Je gasten zullen dankbaar zijn voor een selectie van goede druivensappen, want wijn is fijn.

5. Cocktails

Een goede barman of -vrouw kent de recepten van bekende cocktails uit het hoofd. De meeste cocktaildrinkers zullen waarschijnlijk ‘gewoon’ willen nippen van een mojito, margarita, Manhattan of martini (mmmm), maar er zijn vast ook gasten aanwezig die aangenaam verrast zullen zijn als blijkt dat ze hun favoriet Negroni of Boulevardier kunnen bestellen. Wist je dat je ook met champagne feestelijke cocktails kunt maken? Proost! En vergeet niet: geniet, maar drink met mate.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.