Wat is shea butter en wat kan het voor je huid doen?

Shea butter is echt heel erg bekend geworden in de afgelopen jaren. Toch weten veel mensen niet waarom dit ingrediënt nou eigenlijk zo geweldig is voor huidverbetering. In dit artikel gaan we verder in op wat shea butter nou precies is en waarom dit ingrediënt zo geweldig is voor de huid. Ook bespreken we bij welke huidproblemen dit ingrediënt voornamelijk geschikt is. 

Shea butter, wat is het precies?

Shea butter is een botersoort. Het bijzondere aan deze boter is dat deze gewonnen wordt uit de noten van de Afrikaanse shea boom. Ook is shea butter volledig natuurlijk. Door veel mensen wordt deze boom ook wel de boom des levens genoemd. Het ingrediënt shea butter wordt al heel lang gebruikt in Afrika om de huid en het haar te verbeteren en te verzorgen. 

Op welk moment gebruik je shea butter? 

Wanneer je shea butter gaat gebruiken is het goed om te letten op het productieproces wat deze shea butter heeft ondergaan. Vaak wordt dit ingrediënt verhit en daarna verwerkt in huid- of haarverzorgingsproducten. Dit zorgt ervoor dat de krachtige werking van de shea butter bijna geen tot helemaal geen effect meer heeft en dit is zonde. Bij Butterwise is dit niet het geval. Hier wordt de shea butter onverwarmd verwerkt in producten of los verkocht. Dit speciale verwerkingsproces van Butterwise zorgt ervoor dat de krachtige werking en de natuurlijke vitamines behouden blijven in de shea butter. 

Huidverbetering door shea butter

Shea butter is een product met vele verzorgende en verzachtende eigenschappen. Shea butter bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een onverzeepbare olie en het tweede deel is een verzeepbare olie. Onverzeepbare olie ondersteunt de huid bij het vormen van nieuwe huidcellen. Hierdoor veroudert de huid minder snel. Ook bestaat het onverzeepbare olie deel uit een enorme hoeveelheid natuurlijke verzorgende bestanddelen. Vooral wanneer je de hoeveelheid natuurlijke verzorgende bestanddelen van shea butter vergelijkt met die van andere botersoorten merk je hoeveel het er bij shea butter zijn. Het andere deel, de verzeepbare olie, helpt de huid optimaal te hydrateren. Daarnaast heeft het de eigenschap om vocht vast te houden in de huid. Hierdoor is het prefect om een droge huid minder droog te maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *