Als vrouw let je goed op je lichaam en ook op wat je drinkt. Op zoek naar gezonde alcoholvrije dranken zoals alcoholvrije wijn? Je vindt ze in dit artikel

Vrouwen en alcoholvrije dranken: de gezondste optie

Als vrouw is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Dit geldt ook als het gaat om drankjes die je dagelijks drinkt. Het drinken van alcoholische dranken is op lange termijn schadelijk voor de gezondheid. Maar wat zijn de gezondste opties als je liever geen alcohol wilt drinken? In deze blog kijken we naar de beste alcoholvrije dranken voor vrouwen.

Water

Ja, het klinkt cliché, maar water is en blijft de gezondste drank die alcoholvrij is. Het is belangrijk om elke dag voldoende water te drinken om je lichaam gehydrateerd te houden. Water bevat geen suiker, geen calorieën en geen kunstmatige ingrediënten. Het is een perfecte optie wanneer je op zoek bent naar een alcoholvrije drank die echt goed is voor je lichaam.

Alcoholvrije drank

Wil je toch een wijntje, biertje of cocktail drinken? Dan zijn er ook tal alcoholvrije opties. Zo kies je voor alcoholvrije wijn, bier of zelfs sterke dranken zoals gin. Je vindt alcoholvrije dranken online, maar er zijn tegenwoordig ook slijterijen die alcoholvrije (sterke) dranken verkopen. 

https://unsplash.com/photos/udj2tD3WKsY

Kombucha

Kombucha is zeer populair geworden de laatste jaren als gezonde drank. Het is een gefermenteerde drank en heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Kombucha bevat probiotica; dit zijn goede bacteriën die bijdragen aan de gezondheid van de darmen. Daarnaast verbetert kombucha ook het immuunsysteem.

Kokoswater

Kokoswater is een zeer gezonde drank die veel voedingsstoffen bevat. Het bevat veel kalium, een mineraal dat belangrijk is voor de regulering van de bloeddruk. Daarnaast bevat kokoswater veel magnesium en calcium. Beide mineralen zijn van belang voor gezonde botten en spieren.

Sapjes

Fruitsappen kunnen erg lekker zijn, maar het is wel belangrijk om erop te letten dat er geen toegevoegde suikers aan zijn toegevoegd. Vers geperste sapjes kunnen gezond zijn omdat ze vol zitten met vitaminen en mineralen. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat er in fruitsapjes nog steeds veel suiker zit. Probeer daarom altijd vers sap te drinken en niet de kant-en-klare variant.

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en de juiste dranken te drinken. Zeker als vrouw is het fijn om te weten wat de gezondste opties zijn. Water blijft de beste keuze, maar thee, kokoswater, kombucha en vers geperste sapjes zijn ook zeer gezonde drankjes. Experimenteer met alcoholvrije dranken om te kijken welke het beste bij jou past en waar jij je het prettigst bij voelt. Zo blijf je niet alleen gezond, maar ook gehydrateerd en energiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *