Tips om een geschikte wijn voor een verjaardagsfeest uit te kiezen

Een verjaardag: een gelegenheid waarbij je iets viert. Je gaat een nieuw levensjaar in en dat is een bijzonder moment. Vanaf de puberteit word je nieuwsgierig naar alcoholische drankjes, dus zodra je achttien wordt wil je dit graag een keer uitproberen. De jaren erna blijft het ook leuk om een glaasje wijn te schenken op een verjaardag. Het is niet verstandig om met je verjaardag een overschot aan drank te kopen, maar over een glaasje wijn klaagt niemand. Het brengt een gezellige sfeer met zich mee.

Doelgroep aanwezigen

Als er een verjaardagsfeestje met jonge mensen wordt gegeven, vinden ze het al lekker als er iets met alcohol is. Op die leeftijd heb je nog niet zoveel ervaring met wijn. Jonge mensen drinken niet veel wijn. Vaak zijn de mannen meer van het bier en de vrouwen van de sterke drank. Het is voor die mensen vaak gewoon belangrijk dat ze kunnen ‘’zuipen’’. Vaak vinden ze het spannend om gesprekken aan te gaan en met een paar flessen wijn worden ze zowel lichamelijk als geestelijk wat losser. 

Als het een verjaardagsfeestje is met meer oudere mensen, zitten er altijd wel wijnliefhebbers tussen. Oudere mensen hebben hun smaak meer ontwikkeld en zeker zij vinden het dus belangrijk dat ze een goede wijn voorgeschoteld krijgen. Bij het wijn bestellen is het dus van belang om meer aandacht te hebben voor het type wijn. 

Budget

Afhankelijk van je inkomen en het aantal mensen wat je hebt uitgenodigd kun je vervolgens gaan bepalen hoeveel wijn je gaat bestellen. Bij een feestje met veel jongeren is het leuk wanneer er wat meer keuze is in de soorten wijn. Hoeveelheid maakt ook vaak uit. Besteed dus niet teveel geld aan de wijn. 

Voor een chique feest met oudere mensen kun je naar een wijnproeverij en een fles heerlijke wijn kopen. Daar moet je wel wat geld voor over hebben. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *