Er zijn veel verschillende soorten gin. In dit artikel vind je vijf gin merken die je laten verrassen door smaak, zoals tanqueray gin en bombay gin

Gin merken die je verrassen door smaak: 5 merken 

Gin wordt meestal geassocieerd met een harde, jeneverbes smaak. Maar dat is niet altijd het geval. Gin komt in verschillende smaken en aroma’s. Als je nu op zoek bent naar een verfrissend drankje of een gin-tonic met een twist heb je geluk, want er zijn veel gin merken die je smaakpapillen verrassen. In deze blog bespreken we vijf gin merken die een unieke smaak hebben.

Verschillende soorten gin

Voor we verder ingaan op de ging merken die je laten verrassen door de smaak, bespreken we eerst kort wat voor soorten gin er eigenlijk allemaal zijn. Dit zijn er een hele hoop. Zo is er dry gin, maar bijvoorbeeld ook pink gin die zoeter van smaak is en een kleurtje heeft. Vijf merken die je laten verrassen door smaak, vind je hieronder. 

  1. Tanqueray 

Tanqueray is een klassieke gin, met een vleugje jeneverbes, waarin ook kruiden en citrus zijn verwerkt. Deze gin heeft een droge, maar toch levendige smaak. Het is zeer geschikt om als basis te gebruiken voor een klassieke gin-tonic, of om te mixen met je favoriete cocktail.

  1. Bombay

Bombay gin staat bekend om de dominante smaak van koriander. Het is een zeer uitgesproken gin, die kruidig en citrusachtig is. Bombay gin is perfect om te mixen met tonic, of om te gebruiken in cocktails op basis van gin.

https://unsplash.com/photos/uAnHRVYvNGc
  1. Hendrick’s

Hendrick’s gin is een van de meer unieke merken gin, omdat het gebruik maakt van komkommer en rozenblaadjes in plaats van jeneverbessen. Het heeft een zeer zachte en verfrissende smaak, die perfect past bij een warme zomerdag. Hendrick’s gin is zeer geschikt om te mengen met tonic.

  1. Bobby’s

Bobby’s gin is een echte Nederlandse gin, met een eigenaardige mix van kruiden en specerijen. Het heeft een zachte smaak, met een lichte zweem van sinaasappel. Bobby’s gin is perfect om als basis te gebruiken voor een verfrissende cocktail, of om gewoon recht op te drinken.

  1. Gordon’s

Gordon’s gin is een van de oudste en meest bekende gin merken ter wereld. Het is een droge gin, met dominante noten van jeneverbessen en citrusvruchten. Gordon’s gin is perfect om te mixen met tonic, of om te gebruiken in cocktails zoals Negroni.

Er zijn vele gin merken op de markt die je smaakpapillen verrassen met een unieke smaak en aroma. Het is soms een uitdaging om de juiste gin te vinden die bij jouw smaakvoorkeur past, maar met deze vijf merken is het al een stuk makkelijker gemaakt. Of je nu een klassieke gin-tonic wilt maken met Tanqueray, of een meer unieke smaak wilt proberen met Hendrick’s, er is voor ieder wat wils.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *