Brouw bier volgens een SmAsH bier recept!

Wil jij een eenvoudig biertje brouwen, zonder al te veel poespas, dan is het brouwen volgens het SmAsH recept de perfecte manier om dit te doen, althans dat zou je denken. Bij het brouwen volgens deze methode, wordt er namelijk gebruik gemaakt van maar één soort hop en ook maar één soort mout. Je zult denken dat het hierdoor een stuk gemakkelijker wordt en dat is het ook. Lijkt jou het leuk om zelf aan de slag te gaan met het brouwen van bier, dan is het goed om dit artikel eens rustig door te lezen. Waar veel mensen namelijk nog vaak het idee hebben dat het zelf brouwen van bier ontzettend ingewikkeld is, is dit vandaag de dag niet meer het geval. Hoe dit kan, vertellen we je hier.


Kant en klare pakketten

Je kunt tegenwoordig bijna geen biersoort meer bedenken of er is wel een bierbrouw pakket voor beschikbaar. Met zo’n pakket kun je heel eenvoudig stap voor stap je eigen biertje maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is het bestellen van je favoriete pakket en ervoor te zorgen dat je een grote pan thuis hebt. Voor de rest zit alles wat je nodig hebt gewoon in je pakket. Zo kun je dus bijvoorbeeld op een regenachtige zondag prima beginnen met het brouwen van je eigen bier. Wel moet je er rekening mee houden, dat je op een gegeven moment niet meer helemaal verder kunt. Dat komt, omdat het bier dient te gaan gisten. Dit is een proces wat door de natuur wordt gestuurd en je dus ook niet kunt versnellen. Laat dit daarom ook gewoon z’n gang gaan, want dit zorgt uiteindelijk voor de smaak van jouw bier!


Brouwen volgens het SMaSH bier recept

Wil jij graag een biertje brouwen volgens het SMaSH bier recept, dan is het goed eerst te weten wat het exact is. Om je een idee te geven, proberen we het voor je in simpele bewoording uit te leggen. SMaSH is een afkorting voor Single Malt Single Hop. Iets wat niet meer betekent dat een bier wat bestaat uit één soort hop en één soort graan/mout. Vooral wanneer je net begint, is dit de perfecte manier om de verschillende smaakpatronen te kunnen leren herkennen. Zo kun je dus bepalen voor jezelf welke soorten je juist wel of absoluut niet lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *