Bier drinken gaat een stuk makkelijker uit een goed bierglas

De manier waarop je bier drinkt, kan een grote impact hebben op hoeveel je ervan geniet. Het goede nieuws is dat bier drinken makkelijker is als je het juiste glas gebruikt! Er zijn veel verschillende soorten bierglazen voor de verschillende soorten bier, dus het is belangrijk om er een te nemen die het beste werkt met je favoriete brouwsel. In deze blogpost bekijken we enkele veel voorkomende glassoorten en waarvoor ze worden gebruikt.

Wat zijn de vele soorten bierglazen?

Er zijn veel verschillende soorten bierglazen voor de verschillende soorten bier. Er zijn verschillende flessen zoals pilsener, IPA, en pils die allemaal hun eigen speciale glas nodig hebben. Deze glazen zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen; ze maken het drinken van elk type bier lekkerder! Zijn er nog andere manieren om uit een goed glas te drinken? Bier smaakt ook veel beter als je het juiste soort glaswerk gebruikt! Het belangrijkste doel is niet alleen stijl – het is functionaliteit. Verschillende stijlen helpen bepaalde smaken te versterken of brengen ze in beeld door het aroma te concentreren bij de opening die rechtstreeks naar je neus leidt zodra je er een slok van neemt

De populairste bieren

De populairste bieren in de wereld zijn pils, stout en pilsner. Lichte bieren bevatten gewoonlijk een graan- of maïsbasis. Pilsbieren worden bij een lagere temperatuur vergist dan bieren. Bieren met een alcoholgehalte van 8% of meer worden als sterk bier beschouwd. India Pale Ales bestaan al zo’n 200 jaar en werden uitgevonden om te voorkomen dat ze op lange zeereizen zouden bederven.

Bieren die troebel worden wanneer ze koud worden, worden tarwebieren genoemd omdat ze tarwe in plaats van mout als basis gebruiken. Bij tarwebieren wordt soms fruit gebruikt, zoals citrusvruchten als sinaasappelen, peren, grapefruit, kersen en perziken om het smaakprofiel te veranderen. Fruit kan ook worden toegevoegd om ze zoeter te maken, wat is het geval met frambozenbieren.
Met zoveel verschillende soorten bier zijn er natuurlijk ook heel veel verschillende soorten bierglazen. Kies de juiste want dat zal je de ultieme bier sensatie geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *