BBQ’en met champagne: 4 unieke recepten

Het is weer die tijd van het jaar waarin de geur van gegrild vlees de zomerlucht vult. En wat is een betere manier om je BBQ-feestje naar een hoger niveau te tillen dan met een vleugje champagne? Ja, je leest het goed – champagne kan je BBQ-ervaring een hele nieuwe wending geven. In dit artikel delen wij vier recepten waarin champagne verwerkt wordt. Laat je gasten versteld staan met deze heerlijke en verrassende combinaties.

Champagne-geglazuurde spareribs

Ingrediënten:

2 kg spareribs

250 ml champagne

1 kopje bruine suiker

1/4 kopje sojasaus

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel gemalen gember

1 theelepel paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.

Meng de champagne, bruine suiker, sojasaus, knoflook, gember, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

Bestrijk de spareribs aan beide zijden royaal met het champagne-glazuur.

Plaats de spareribs op de BBQ en gril ze gedurende 30-40 minuten.

Serveer de spareribs met een extra glas gekoelde champagne van club champagne. Cheers!

Champagne-gemarineerde zalmsteaks

Ingrediënten:

4 zalmsteaks

250 ml champagne

1/4 kopje verse dille, fijngehakt

2 eetlepels olijfolie

Sap van 1 citroen

Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Plaats de zalmsteaks in een ondiepe schaal.

Meng de champagne, verse dille, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.

Giet de marinade over de zalmsteaks en laat ze minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

Gril de zalmsteaks op een middelhoog BBQ-vuur, gedurende 4-6 minuten per kant.

Serveer de zalmsteaks met een glas champagne en geniet van de heerlijke smaakcombinatie.

Champagne-gemarineerde kipspiezen

Ingrediënten:

500 g kipfilet, in blokjes

250 ml champagne

1/4 kopje honing

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten in een kom.

Voeg de blokjes kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn.

Laat de kip minstens 1 uur marineren in de koelkast.

Rijg de gemarineerde kipblokjes aan spiesjes.

Verhit de BBQ op middelhoog vuur en gril de kipspiesjes gedurende 10-12 minuten.

Champagne-ananas dessert

Ingrediënten:

1 rijpe ananas, geschild en in plakken gesneden

250 ml champagne

1/4 kopje bruine suiker

1 theelepel vanille-extract

Verse muntblaadjes voor garnering

Zo maak je het:

Meng de champagne, bruine suiker en vanille-extract in een kom.

Leg de plakken ananas in een ondiepe schaal en giet de champagne-marinade erover.

Laat de ananas minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

Verwarm de BBQ op middelhoog vuur en gril de ananas plakken 2-3 minuten per kant.

Serveer de gegrilde champagne-ananas met een takje verse munt als garnering en geniet van de zoete en sprankelende smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *