Wat is sous vide?

Sous vide is een bijzondere manier om een gerecht klaar te maken. Bij deze vorm van koken worden gerechten namelijk eerst geheel vacuüm verpakt. Vervolgens zal men het gerecht een langere tijd laten koken. Deze vorm van koken gebruikte men in eerste instantie om ervoor te zorgen dat eten langer bewaard kon worden. Vandaag de dag kookt men echter ook op deze manier omdat er zo minder gewicht verloren gaat. Wil je ook sous vide koken, dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste benodigdheden in huis hebt. Wanneer je keuken voorzien is van de juiste apparatuur, kun je tal van gerechten op deze manier bereiden.

Sous vide is al een lange tijd populair

Het sous vide koken is iets wat al een zeer lange tijd populair is. Het heeft echter een aantal jaren geduurd voordat men eten ook op deze manier begon te bereiden vanwege het gewichtsverlies. Twee Franse koks kwamen er voor het eerst achter dat de sous vide bereidingswijze zeer efficiënt was om gewichtsverlies tegen te gaan. Zij wilden een ganzenlever koken. Daarbij was het gebruikelijk dat 50% van het totaal gewicht verloren ging. Bij deze nieuwe bereidingswijze was dit echter niet het geval.

Zeker aan te raden voor wie van lekkere gerechten houdt

Het is zeker verstandig om sous vide koken eens uit te proberen als je van heerlijke gerechten houdt. Je kunt hier namelijk tal van verschillende gerechten mee bereiden. Weet je niet goed hoe je zelf op deze manier kunt koken? Dan is het aan te raden om eens een aantal video’s te bekijken op het internet. Op die manier kom je er al snel achter hoe ook jij op deze manier kunt koken. Wie van koken houdt, zal echter zelf ook wel weten dat er tal van leuke video’s op het internet terug zijn te vinden. Zo kun jij je kookkunsten steeds blijven verbeteren door interessante video’s te bekijken.

Jouw gasten zullen zeker onder de indruk zijn

Probeer zeker eens een gerecht op sous vide wijze te bereiden als je gasten op bezoek hebt. Jouw gasten zullen dan namelijk zeker onder de indruk zijn van het heerlijke gerecht dat je hen voorschotelt. Uiteraard zijn er allerlei gerechten die je op deze manier kunt bereiden en kan dit ook weer op allerlei verschillende manieren. Het is dus wel verstandig om eerst zelf eens een aantal gerechten te bereiden. Zo kom je er al snel achter wat je zelf wel of niet lekker vindt. Dat is wel zo prettig als je van plan bent om zelf op deze manier te koken voor je visite.

Leuk om zelf eens te proberen

Sous vide koken is dus ontzettend leuk om zelf eens te proberen. Daarnaast is het nog steeds een zeer efficiënte manier om ervoor te zorgen dat gerechten langer houdbaar zijn. Daarom kun je er ook voor kiezen om gerechten op deze manier warm te maken indien je ze later nog eens wilt voorschotelen. Het is prettig als je deze bereidingswijze als kok kent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.