Vergelijk alle bierbrouw pakketten

Wil jij je eigen biertje brouwen, dat kan natuurlijk tegenwoordig ontzettend gemakkelijk. Zo kun je online of in de winkel verschillende soorten bierbrouw pakketten halen en zo ieder biertje wat jij lekker vindt maken. Uiteraard is het van belang dat je ook het bijpassende bierbrouw pakket aanschaft, want een dubbel maken met het pakket van een IPA, dat wordt een beetje lastig. Het is dus wel zo prettig dat je ook kiest voor het bierbrouw pakket wat jij ook daadwerkelijk lekker vindt. Je doet er dus goed aan om verschillende pakketten met elkaar te vergelijken zodat je uiteindelijk je keuze kunt maken in wat jij lekker vindt.

Verschillende soorten bier

Met de verschillende bierbrouw pakketten, kun je tientallen verschillende soorten bier brouwen. Het beste bierbrouw pakket is toch echt wat je zelf lekker vindt. Uiteraard zijn er wel een aantal pakketten extra populair omdat ze simpelweg het meeste worden verkocht. toch neemt dat niet weg, dat jij misschien wel een compleet andere smaak hebt. Staar je dus niet altijd blind op wat er gezegd wordt, maar kies zelf uit wat jij lekker vindt.

Hoe begin ik met bierbrouwen?

Nu jij je uiteindelijke keuze hebt gemaakt en het pakket hebt besteld, wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen. Dit kun je doen op een aantal verschillende manieren. Wanneer het één van de eerste keren is, dan is de kans vrij groot dat je een grote pan gebruikt. Ben je voornemens vaker bier te gaan brouwen, dan is het aan te raden om met de Brew Monk aan de slag te gaan. Dit is een grote RVS ketel, waarmee je tot wel 60 liter bier kunt maken. Ideaal dus wanneer je gedurende de hele avond je eigen bier wilt blijven schenken. Dat gaat met de basispakketten waarmee je 6 liter bier kunt maken natuurlijk een heel stuk lastiger.

Wanneer is het bier klaar?

Het brouwen ansich duurt vaak niet zo heel lang. Wanneer je het pakket hebt ontvangen, kun je in principe direct aan de slag. Wanneer je geen grote pan hebt, is het goed even de buren of wellicht iemand in de familie te vragen of je deze kunt lenen. Twee kleine pannen is namelijk niet verstandig om te doen. De kans dat dit je smaak ten goede komt, die is natuurlijk vrij klein. Nu je eenmaal een grote pan hebt en het brouwsel klaar hebt, zal je bij alle bierbrouwrecepten tegen dezelfde stap aanlopen en dat is het laten gisten van het bier. Gezien dit een volledige natuurlijke reactie is, is het dus ook niet te beïnvloeden. Vanaf dit moment is geduld het enige wat je nog nodig hebt. Nadat het gisten klaar is, kun je door met de vervolgstappen. Gemiddeld duurt het  brouwen van het bier zo tussen de 2 en 4 weken voordat het klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *