Speciale editie Stokersfestival: Stokersfestival@home Online thuisproeverij met verhalen van de makers achter de producten

De decembermaand krijgt dit jaar een andere invulling voor menig Nederlander. De diners, borrels en andere samenkomsten in het teken van de feestdagen worden vervangen door thuiszijn. Om thuisblijvers die tóch in de feeststemming willen komen tegemoet te komen, organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam een online festival. Op zaterdag 12 december krijgen fijnproevers de kans om kennis te maken met de verhalen achter de nog vrij onbekende (moutwijn)jenevers, gin en whisky’s. De thuisproeverij staat niet alleen garant voor een thuisevent vol alcoholische versnaperingen. Hoofdstoker Rutger Vismans en andere veelbelovende distillateurs nemen fijnproevers live mee op ontdekkingstocht om de verhalen achter de dranken te ontrafelen.

Stokersfestival@home 2020
Tijdens de twee uur durende livestream proef je vanuit je eigen woonkamer een selectie aan (moutwijn)jenevers, whisky en gin van opkomende distillateurs. De deelnemende distillateurs komen uit alle windstreken van het land en zijn recent – na het volgen van de distillateursopleiding van SYNTRA in het Nationaal Jenevermuseum – een eigen distilleerderij begonnen. Via het Stokersfestival@home krijgen deze ‘startende stokers’ een podium om het persoonlijke verhaal achter het product te delen. Fijnproevers worden vanuit de branderij van het Jenevermuseum live meegenomen in de verhalen.

Online festival met achterliggende gedachte
Een van de deelnemers – tevens presentator van het Stokersfestival@home – is hoofdstoker van het Jenevermuseum Rutger Vismans. Een jaar terug heeft hij zijn moutwijnjenever op de markt gebracht. Vismans vertelt: ‘’Het thema van het Stokersfestival is dit jaar extra speciaal, namelijk het najagen van je dromen. Door corona verliezen velen hun baan en zijn velen genoodzaakt het roer om te gooien. Er is niets mooier om in de laatste maand van 2020 onze persoonlijke verhalen te delen en geïnteresseerden te inspireren om een eigen distillaat op de markt te brengen. Het kan namelijk een groot succes worden!”


Over het Jenevermuseum
Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘Distillers District’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle jenevers (en gins) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Overige informatie
Stokersfestival@home 2020
Zaterdag 12 december 16.00 – 18.00 uur
Thuisproeverij: 25 euro voor 9 producten exclusief verzendkosten
Tickets: https://aanmelden.jeneverfestival.nl/

Adres  
Nationaal Jenevermuseum | Lange Haven 74-76 | 3111 CH Schiedam | www.jenevermuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *