Online eten bestellen: waar moet je op letten?

Totaal geen zin om te koken vandaag? Of heb je gewoon geen tijd om boodschappen te doen? Online eten bestellen heeft de bel menu’s van vroeger bijna vervangen. En als gevolg van de corona crisis is niet alleen het aanbod van restaurants die eten komen bezorgen door heel Nederland enorm gestegen, maar ook de supermarkten bezorgen nu je boodschappen thuis! Waar moet je op letten? Hoe kom je er achter dat je je dure centen uitgeeft aan lekker en gezond eten en niet aan ongezonde troep? Hier volgen een paar nuttige tips.

 • Zoek een restaurant/winkel in de buurt
  Een goede vuistregel is: bestel alleen eten bij restaurants of keukens die binnen een straal van 20 minuten rijden liggen. Dit heeft niet alleen te maken met de wachttijd, maar je wilt ook niet dat het bestelde eten te lang in een doos ligt en daardoor helemaal soggy wordt en zijn smaak verliest.    
 • Bekijk de reviews van anderen
  Op diverse reviewsites is het ook mogelijk om online eten bestellingen ervaringen met elkaar uit te wisselen. Wordt er wel veel geklaagd over te lange bezorgtijd, te vette pizza, of koude steak met klonterige aardappelpuree uit een zakje? Dan zal het door jou bestelde eten ook wel niet zo lekker zijn. Heeft een bepaalde supermarkt veel slechte recensies over rottend fruit, veel te late bezorging en het ontbreken van bestelde producten? Een constante klachtenregen betekent dat er iets mis is met de bedrijfsvoering van het bedrijf.
   
 • Boodschappen laten bezorgen
  Bij het laten bezorgen van boodschappen is de afstand tussen de winkel en het bezorgadres minder belangrijk. Het eten kan door het vervoer niet bederven of smaak verliezen. Het is handig als je de winkel al kent, zodat je weet welke producten ze hebben. Print een kopie uit van je bestellijst. Hebben ze je echt het A merk gegeven waarom je vroeg, of hebben ze het vervangen door het huismerk? Is die halve kilo rundergehakt van Grutto ook echt een halve kilo rundergehakt of veel meer (en veel duurder)? Zijn de groenten fris? Hoe zit het met de expiratiedatum van alle producten? Controleer in het begin zeker alles. 
 • Haal je bestelling zelf op
  Is dit de eerste keer dat je ergens eten gaat bestellen? Misschien is het handig om zelf naar het afhaaladres te gaan. Zo leer je de mensen kennen waar je zaken mee gaat doen, en een beeld vormen over de hygiëne en professionaliteit van het bedrijf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *