koffiebonen

Met koffiebonen zet u elke dag een vers kopje koffie

Als een vers kopje koffie belangrijk voor u is, dan kunt u niet meer om koffiebonen heen. Deze bonen zijn al lang niet meer alleen voor hipsters met dure apparaten, want het is gewoon een feit dat koffiebonen veel langer vers blijven dan gemalen koffie. U kunt ze een maand bewaren voordat de smaak verslechtert. Bent u nog niet aan de koffieboon, dan is dit het moment om over te stappen.

Koffiebonen malen doet u zelf

Er zijn koffiezetapparaten die de bonen malen voordat u een kopje koffie krijgt. Deze apparaten zijn over het algemeen wel vrij duur. En ook al is het erg gemakkelijk, als u nog een simpel filterapparaat heeft, dan maalt u gewoon uw bonen zelf. Hier zijn koffiemolens voor te krijgen en deze werken of elektrisch of handmatig. Deze keuze maakt u zelf. Wat u echter niet moet vergeten is dat u altijd de hoeveelheid koffie maalt die u ook daadwerkelijk nodig heeft en niet meer. Als u te veel maalt en dit bewaart, dan komt dit de smaak en de versheid niet ten goede. 

Vries uw bonen in

We hebben al even aangegeven dat koffiebonen gemiddeld een maand vers blijven. Wilt u echt een garantie van versheid, dan vriest u deze bonen in. En hoe eerder u dit doet, hoe beter. De bevroren koffiebonen hoeft u dan niet eerst te ontdooien, maar doet u in bevroren staat in uw koffiemolen. Laat u ze eerst ontdooien, dan worden ze vochtig. Het is dus ook belangrijk dat u niet meer koffiebonen uit de vriezer haalt dan u daadwerkelijk nodig heeft. Eenmaal ontdooit kunt u ze niet meer opnieuw invriezen. Op een gegeven moment heeft u wel door hoeveel u meestal nodig heeft. Vries ze dan in porties in, zodat u altijd de juiste hoeveelheid bij de hand heeft.

Bewaren in een schoon en luchtdicht blik

Drinken de personen in uw huishouden dagelijks een grote hoeveelheid koffie, dan is het niet nodig om de bonen in te vriezen. U maakt uw pak dan gemakkelijk op voordat de maand verstreken is. In dat geval bewaart u de koffiebonen het beste in een luchtdicht blik. U kunt ze dan gewoon in de verpakking laten, deze oprollen en in het blik doen. De koffie zet u daarna op een droge en koele plaats, zoals in de kelder of in een voorraadkast. Vocht is slecht voor uw koffiebonen en warmte ook.

Verse koffie met koffiebonen

Het klinkt misschien als veel gedoe, maar als u elke dag uw bonen maalt en gebruikt dan raakt u hier snel aan gewend. En het grootste voordeel hiervan is dat u dan elke dag een vers bakje koffie drinkt, vol van smaak en aroma. Gebruikt u dan ook zacht water, dan is de smaak nog intenser en verwarmt u uw kopje voor, dan blijft uw koffie langer warm en lekker. Als laatste is het belangrijk dat uw koffiezetapparaat schoon is. Met deze tips en door verse bonen te gebruiken geniet u elke dag van het beste kopje verse koffie.1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *