Alles wat je moet weten over Dom Perignon

Dom Perignon is een wereldwijd bekend begrip geworden. Champagne is immers begonnen met dit merk, en op vrijwel elke feestelijke gelegenheid kom je daarom deze soort champagne tegen. Echter ontbreekt het bij veel mensen aan kennis over dit onderwerp. Val jij ook onder deze categorie? Maak je dan absoluut geen zorgen, want deze blog staat voor je klaar. Je leert hier namelijk alles wat je moet weten over dit champagnemerk. Zo breid jij je kennis eenvoudig uit.

De historie achter Dom Perignon

In de eerste plaats is het van groot belang om de historie achter Dom Perignon te kennen. Dit merk is vernoemd naar de monnik die champagne bedacht. Hij ontdekte dat je een fles wijn voor een tweede keer kan laten gisten. Daardoor ontstaan er tijdens het openen van de fles de bubbels en extra smaak. Champagne bestaat al sinds 1662, en dit merk stond aan de vooravond van deze traditie.

Waar staat Dom Perignon om bekend?

Verder staat Dom Perignon bekend om allerlei kenmerken. Iedereen beschouwt dit merk als het originele champagnemerk. Daardoor is het erg gewild. Verder staat deze champagne soort ook bekend om het feit dat het traditioneel wordt bereid. Er zijn vrijwel geen aanpassingen in het productieproces vergeleken met honderden jaren geleden. Daardoor is de kwaliteit ontzettend hoog gebleven.

Hoeveel kost een fles Dom Perignon

Tevens is het goed om te weten wat een fles Dom Perignon kost. Hoewel dit merk zeker niet goedkoop is, verschilt het erg per fles wat de prijs is. De meest exclusieve fles werd ooit geveild voor maar liefst 30.000 euro. Maar dit was de enige fles ter wereld van dit merk dat van witgoud was gemaakt. De gemiddelde fles kost ongeveer 300 euro. Maar wanneer je goed oplet kun je altijd een goede aanbieding vinden.

Waarom mensen voor Dom Perignon kiezen

Tot slot is het handig om te weten waarom mensen voor flessen van dit merk kiezen. Allereerst kiest men voor deze champagne soort doordat de kwaliteit ontzettend hoog is. Daardoor geniet vrijwel iedereen van de smaak van deze champagne. Daarnaast koopt men een fles van dit merk voor de status. Het is immers het originele champagnemerk. Als laatste kiest men voor deze champagne soort doordat het een goede prijs kwaliteitsverhouding heeft, waardoor je een goede deal hebt.

Tip: Latelierduchampagne.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *