Advies om te koken als een pro

Koken wordt door veel mensen op vele niveaus gedaan. Amateur koks maken thuis gerechten voor vrienden en geliefden. Professionele koks maken maaltijden in restaurants voor klanten en mensen met een hoge status. Op welk niveau je ook kookt of voor welk niveau je ook kookt, de tips in dit artikel moeten je helpen.

Zorg ervoor dat je je kruiden en specerijen op een koele, donkere plaats bewaart. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat kruiden en specerijen hun smaak verliezen. Licht, vochtigheid en hitte kunnen er allemaal voor zorgen dat ze hun smaak verliezen. Om dit te voorkomen, zorg je ervoor dat je je specerijen ergens bewaart zoals in een koele kast.

Als je een echt belangrijke gelegenheid hebt waarbij je gaat koken voor iemand die je lief is of voor je baas, probeer dan vast te houden aan een gerecht waarvan je weet dat het goed zal uitpakken. Dit is niet het moment om nieuwe dingen uit te proberen, want je wilt zeker weten dat het goed zal uitpakken.

Als je aan het koken bent en je voelt de behoefte om meer olie toe te voegen, kun je de olie het beste via de zijkant van de pan toevoegen. Op die manier wordt de olie verwarmd als hij bij het ingrediënt komt dat gekookt wordt. Dit is een goede tip om te onthouden.

Gekookte kalkoen kan goed ingevroren worden, net als vulling. Als je een grote feestmaaltijd maakt, maak dan genoeg, zodat je niet alleen genoeg hebt voor kalkoensandwiches, maar ook zodat je over een maand of twee nog eens van een kalkoenmaaltijd kunt genieten, zonder al het werk. Gebruik een extra 9″ X 13″ pan die je met aluminiumfolie bekleedt en verdeelt in twee of drie vakken. Snijd wat kalkoen in plakjes voor het ene vak, doe wat vulling in het andere, en als je wilt, kun je restjes aardappelpuree in het derde vak doen. Druppel wat jus over alles wat je wilt, dek af met aluminiumfolie en vries in. Als je weer van kalkoen wilt genieten, of als je weinig tijd hebt en geen ideeën meer hebt voor het avondeten, neem je de pan uit de vriezer en zet je hem in de oven op 350 graden. Haal na 45 minuten de folie van de bovenkant van de pan, bak onafgedekt nog 15 tot 20 minuten en geniet!

Keukenmachine

Keukenmachine is de overkoepelende term van zowel keukenmixers als foodprocessors. De keuze voor een bepaalde keukenmachine is afhankelijk van de bereiding. Een keukenmachine, ook wel een foodprocessor genoemd, is een alles-in-één machine. Het is oorspronkelijk bedoeld om mee te hakken, malen en snijden, maar met extra accessoires kun je de functionaliteiten van een keukenmachine uitbreiden tot een blender, mixer of juicer. Wil je ook de beste keukenmachine?

Er is een gemakkelijke manier om knoflook te pellen. Er zijn veel tips en technieken om knoflook te pellen, maar er is een makkelijke manier die geen ingewikkelde gadgets vereist. Neem een rubberen potdekselgrijper en leg hem op het aanrecht. Leg er een teentje knoflook op en vouw het om. Rol het teentje knoflook met een beetje druk een paar keer rond in de rubberen grijper, en het velletje is meteen verwijderd.

Wees voorzichtig met bevroren spinazie. Knijp na het ontdooien het water er vóór het koken uit, anders komt het extra water er tijdens het koken uit en kan het je recept verpesten. Je kunt het met de hand uitknijpen of een ander geschikt apparaat gebruiken om het te doen. Leg de spinazie op keukenpapier om het overtollige vocht af te voeren.

Je moet niet vergeten om gaatjes in een taartkorst te prikken voor je hem in de oven schuift. Een zelfgemaakte taartkorst kan erg lekker zijn, maar als er niet met een vork gaatjes in geprikt worden, gaat de korst op sommige plaatsen borrelen, waardoor het moeilijk wordt hem met lekkere ingrediënten te vullen.

Zoals eerder gezegd, koken mensen op vele niveaus. Amateurs koken thuis voor familie en vrienden, terwijl professionals in restaurants koken voor klanten en belangrijke mensen. Met de tips uit dit artikel kun je op je best koken, ongeacht je niveau of je publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *