3 tips voor als je een wijnkast gaat kopen


De wijnkast is dé frame voor onze wijncollectie. Iedereen die al redelijk op weg is met zijn of haar wijncollectie, zal zich snel in een situatie vinden waarbij het niet meer mogelijk of praktisch is om de wijn te bewaren boven de boekenkast. Je gaat dan op zoek naar iets waarin je je wijn kan bewaren, die er voor zorgt dat de wijn beide in uitstekende staat blijft en de wijnen mooi op display zet voor al je gasten om te zien. Deze kwaliteiten vindt je terug bij wijnkasten. Deze speciaal soorten kasten zijn er specifiek voor gemaakt zodat jij je wijnen erin kan bewaren. Ze komen in allerlei verschillende soorten en maten, dus voor elke leefstijl en huis is er wel een wijnkast te vinden. Dit artikel geeft je tips waarmee je het beste rekening kan houden als je eenmaal een wijnkast gaat aanschaffen.


Wat past er het beste bij jouw huis?


De allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van wijnkasten, of welke andere huis producten dan ook, is wat er bij je huis past. Is je huis wat ruimer, dan is het misschien interessant om een ingebouwde wijnkast te bekijken. Voor hetzelfde geld is het misschien handiger om de smallere opties te bekijken, zoals de kleine wijnkoelkast, als je huis wat smaller is zoals een kamer of appartement. Kortom, de opties zijn aanwezig voor elke soort woning. Het enige wat jij dan nog moet doen is bekijken in elke categorie jij jezelf bevindt en op basis daarvan kan je verder sorteren en zoeken naar de ideale kast voor je woning.


Let op je budget


Een wijnkast is voor vele mensen een noodzakelijke investering, maar ook een dure. Het kan heel verleidelijk zijn om de allerduurste kast van de allerduurste en bekendste winkel te kopen, en dit verantwoordt je met de gedachte dat je liever iets meer betaald voor het allerduurste en beste. De valkuil hier is dat duur niet per se beter betekent. DIt komt namelijk doordat wijnkasten heel persoonlijk zijn omdat iedereen wel een unieke smaak heeft. Het kan daarom goed zijn dat de allerduurste kast die jij kan vinden, helemaal geen goede match is voor jou. In dat geval is het beter om de andere opties te bekijken of met een medewerker te spreken om samen de ideale kast voor jou te vinden.


Welke wijn heb je?


Als laatste tip, is het belangrijk te kijken naar de wijn die je hebt en in de kast wilt stoppen. Dit betekent dat je niet alleen maar kijkt naar jezelf, je huis, en je levensstijl, maar naar de soorten wijn die je hebt staan. Heb je vooral luxe wijnen staan, of spaar je juist een bepaalde exotische soort? Het herkennen en inschatten van wat voor collectie je precies hebt, is cruciaal bij het kiezen van de wijnkast die het beste voor jou is. Het is namelijk zo dat juist de wijn in de kast komt, dus je wilt natuurlijk een zo goed passend mogelijke kast voor je wijn.

Foto: Steve Buissinne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *